Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Συμβουλευτική

e-Counseling

e-Learning

trainee 265x200

Photo album

/main/main/main/main/main/main/main/main/main/main/main/main/main/main/main/main/main/main/main/main/main/main/main/main/main/main

WEBSITE FASHION 

project logo gr rnm

WEBSITE BIKES

project logo ver1

Σύνδεση

https://www.facebook.com/kekpkm

Εξωτερικά νέα

rollbaner ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

 

 

Programme logo

 

 

 

Σέρρες, 12/06/2018

Αρ. Πρωτ.:6248

Ανακοίνωση σύναψης συμβάσεων έργου με εκπαιδευτές στο πλαίσιο του έργου:

PromotetourismandCulturethroughthewaterκαιακρωνύμιοToCulter

Το ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ανακοινώνει, την πρόθεση σύναψης συμβάσεων έργου με εκπαιδευτές, με στόχο την υλοποίηση του προγράμματος κατάρτισης, με τίτλο: «RESTAURANTANDSERVICETECHNIQUES» και κωδικό 3.4.1, στο πλαίσιο της δράσης 3.4.1. του έργου “Promote tourism and Culture through the water”   και ακρωνύμιο “ToCulter”.

                                                                                                             

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
Α/Α ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΙ   ΩΡΕΣ ΘΕΩΡΙΑΣ
2 RESTAURANT AND SERVICE TECHNIQUES

Επιχειρηματίες, εργαζόμενοι, άνεργοι εν δυνάμει επιχειρηματίες.

(20 άτομα)

  100

Οι εκπαιδευτικές ενότητες που πρόκειται να αναπτυχθούν στο πρόγραμμα κατάρτισης είναι :

Εκπαιδευτικές ενότητες Περιεχόμενα Ενότητας Ώρες θεωρίας Ειδικότητα Εκπαιδευτή
Εισαγωγή στον Τουρισμό και την Εστίαση Εισαγωγή στον Τουρισμό, Γνωριμία με τους χώρους εστίασης- αναψυχής 6 Τουριστικών Επαγγελμάτων
Οργάνωση και Λειτουργία Επισιτιστικών Μονάδων Bασικά τμήματα και κατηγορίες εστιατορίου, Οργάνωση εστιατορίου, Προσωπικό και Εξοπλισμός εστιατορίου, Προσωπικό εστιατορίου & οι αρμοδιότητες τους - Ιεραρχία και Καθήκοντα 6 Τουριστικών Επαγγελμάτων
Management και Marketing Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Ξενοδοχειακό Marketing και πωλήσεις, Στρατηγικό Management, Management Υπηρεσιών, Οργάνωση και Διοίκηση Επισιτιστικών Τμημάτων και ειδικά θέματα ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, Διαχείρηση προμηθειών, παραγωγής και πωλήσεων 6 Τουριστικών Επαγγελμάτων
Ποιοτική Εξυπηρέτηση των πελατών ενός χώρου εστίασης Κανόνες συμπεριφοράς και τεχνικής στο service, Υποδοχή πελάτη, Λήψη της παραγγελίας, Debarassage, Σερβίρισμα ιδιαίτερων πιάτων, Έκδοση λογαριασμού και αναχώρηση του πελάτη, Διαχείρηση και Αντιμετώπιση παραπόνων 3 Τουριστικών Επαγγελμάτων
Ψυχολογία Πελατών και Επικοινωνία ενός χώρου εστίασης Δημόσιες Σχέσεις, Ενσυναίσθηση - Τύποι Πελατών (Ο αναποφάσιστος, Ο βιαστικός, Ο τακτικός, κλπ), Η ψυχολογία του πελάτη και η εθνικότητά του, Ανάπτυξη τεχνικών επικοινωνίας και εξυπηρέτησης, Προσέγγιση και συναλλαγή ανάλογα με τον τύπο του τουρίστα (π.χ. μαζικός, θεσμοποιημένος, μη θεσμοποιημένος, κλπ), την ηλικία και την οικογενειακή του κατάσταση 3 Τουριστικών Επαγγελμάτων
Εισαγωγή στην Εστιατορική Τέχνη Διακρίσεις Επισιτιστικών Επιχειρήσεων, Διάταξη - Χώροι - Εξοπλισμός Εστιατορίου, Σύνθεση Μενού, Στρώσιμο Τραπεζιού, Μορφές, Τρόποι και Τεχνικές Σερβιρίσματος 6 Τουριστικών Επαγγελμάτων
Εισαγωγή στην Οινολογία Καλλιέργεια και ποικιλίες της αμπέλου, Παραγωγή του κρασιού, Οι κυριότερες οινοπαραγωγικές χώρες (με έμφαση στις Ευρωπαϊκές), Οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, Τυποποίηση των κρασιών, Έλεγχος φιάλης, πώματος 6 Γεωπόνος
Επιλογή ετικέτας, Κρασιά με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, Αφρώδη κρασιά, Γλυκά κρασιά, Παλαίωση των κρασιών, Ποιοτική κατάταξη των κρασιών, Τα χαρακτηριστικά των κρασιών ως προς το χρώμα, άρωμα γεύση, μπουκέ, σώμα 6 Γεωπόνος
Οινολογία και Εστιατόριο Τεχνική παρουσίασης των κρασιών, Μεταφορά και παρουσίαση της φιάλης, Εκπωμάτωση της φιάλης, Απαραίτητα σκεύη και εξοπλισμός για σερβίρισμα άσπρου, ροζέ, κόκκινου και αφρώδους κρασιού, τσίπουρου και ούζου. Σημεία τεχνικής και προσοχής κατά το σερβίρισμα, Προσόντα οινοχόου, στολή, καθήκοντα, Αντιστοιχία των φαγητών και κρασιών, Σύνθεση καταλόγου κρασιών 6 Τουριστικών Επαγγελμάτων
Barista Παρασκευή ροφημάτων, γευσιγνωσία καφέ, Η Μηχανή Αλέσματος - Η Μηχανή Espresso / Επίδειξη λειτουργίας, δοσολογίες, Πρωινό και Brunch, Ελληνικό Πρωινό και Εδέσματα 6 Τουριστικών Επαγγελμάτων
Τοπική Κουζίνα και Τοπικοί Οίνοι Συνταγές με τοπικά προϊόντα σε συνδυασμό με τοπικό κρασί / τσίπουρο 12 Τουριστικών Επαγγελμάτων
Εφαρμογές και Συστήματα Online κρατήσεων στον επισιτιστικό τομέα Εφαρμογές και Συστήματα Online κρατήσεων στον επισιτιστικό τομέα 6 Τουριστικών Επαγγελμάτων
Digital Marketing Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Digital Marketing Επισιτιστικών Επιχειρήσεων 6 Οικονομολόγος / Πληροφορικός / Τουριστικών Επαγγελμάτων
Υγιεινή Τροφίμων και Εγκαταστάσεων Υγιεινός χειρισμός τροφίμων, Μολύνσεις των τροφίμων (Επιμολύνσεις από μικροοργανισμούς, επικίνδυνες χημικές ουσίες, ξένα σώματα, άνθρωπο), Διατήρηση έτοιμων προς κατανάλωση τροφίμων, Τρόφιμα υψηλού και χαμηλού κινδύνου, Έλεγχος καταλληλότητας τροφίμων - Επικίνδυνα και κρίσιμα σημεία ελέγχου των τροφίμων. Το σύστημα HACCP 6 Κτηνίατρος/Τεχνολόγος Τροφίμων
Η υγιεινή των χώρων και εξοπλισμού (Η υγιεινή στο χώρο παραγωγής, Η υγιεινή των εγκαταστάσεων, Η υγιεινή των χώρων υποστήριξης, Η υγιεινή του χώρου πελατών (τραπεζαρία), Η διαχείριση των απορριμμάτων, Τρωκτικά, έντομα, επιβλαβή πουλιά, ζώα. Μέτρα πρόληψης, Έλεγχος της υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού, Υγειονομικός έλεγχος από Δημόσιες υπηρεσίες 6 Κτηνίατρος/Τεχνολόγος Τροφίμων
Τεχνικές εύρεσης εργασίας Τεχνικές εύρεσης εργασίας 3 Ανθρωπιστικών Επιστημών / Οικονομολόγος
Βασικές Αρχές Εργατικού Δικαίου Βασικές Αρχές Εργατικού Δικαίου 3 Νομικός
Υγιεινή και ασφάλεια Υγιεινή και ασφάλεια 4 Μηχανικός

Απαιτούμενα προσόντα :

Η κατάρτιση πραγματοποιείται από εκπαιδευτές ενηλίκων, οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π (πρώην ΕΚΕΠΙΣ).

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

  1. Πτυχία
  2. Πιστοποιητικό Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π
  3. Βιογραφικό σημείωμα
  4. Επαγγελματική ή/και εκπαιδευτική εμπειρία (η οποία αποδεικνύεται με βεβαιώσεις εργοδοτών/ασφαλιστικού φορέα, βεβαιώσεις εκπαιδευτικής εμπειρίας από τα αντίστοιχα ιδρύματα /δομές, Τ.Π.Υ ή Α.Π.Υ) που θα αξιολογηθούν ως εξής:

Αμοιβές εκπαιδευτών

Η αμοιβή εκπαιδευτών ανά ώρα ανέρχεται στα 17 ευρώ μεικτά συμπεριλαμβανομένων όλων των νόμιμων κρατήσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές μπορούν να υποβάλλουν τη συνημμένη αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είτε στα γραφεία του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.2. τέρμα Ομονοίας (πρώην κτήριο ΔΕΣΕ) από τις 09:00 έως τις 14:00 Δευτέρα –Παρασκευή από 12/06/2018 έως 18/06/2018.

Θα αξιολογηθεί επίσης η δυνατότητα από πλευράς χρόνου και επαγγελματικών υποχρεώσεων να συνεισφέρουν στην καλύτερη υλοποίηση των προγραμμάτων.

Τα μαθήματα θα υλοποιούνται πρωινές ή/και απογευματινές ώρες στο παράρτημα του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.2. στο Σιδηρόκαστρο από 25/06/2018 έως τέλη Ιουλίου.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.2. Π.Κ.Μ.

Συνημμένα:

1. Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Εκπαιδευτή (σε μορφή doc)

2. Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Εκπαιδευτή (σε μορφή pdf)

 

Για να δείτε την ανακοίνωση σε μορφή pdf πατήστε εδώ

 

Programme logo

Σέρρες, 23/04/2018

Αρ. Πρωτ.: 6182

Ανακοίνωση σύναψης συμβάσεων έργου με εκπαιδευτές στο πλαίσιο του έργου:

PromotetourismandCulturethroughthewaterκαιακρωνύμιοToCulter

Το ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ανακοινώνει, την πρόθεση σύναψης συμβάσεων έργου με εκπαιδευτές, με στόχο την υλοποίηση του προγράμματος κατάρτισης, με τίτλο: «SPA MANAGEMENT” και κωδικό 3.4.1, στο πλαίσιο της δράσης 3.4.1. του έργου “Promote tourism and Culture through the water”   και ακρωνύμιο “ToCulter”.

                                                                                                             

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
Α/Α ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΙ   ΩΡΕΣ ΘΕΩΡΙΑΣ
1 SPA MANAGEMENT

Επιχειρηματίες, εργαζόμενοι, άνεργοι εν δυνάμει επιχειρηματίες.

(20 άτομα)

  100

Οι εκπαιδευτικές ενότητες που πρόκειται να αναπτυχθούν στο πρόγραμμα κατάρτισης είναι :

Εκπαιδευτικές ενότητες Περιεχόμενα Ενότητας Ώρες θεωρίας Ειδικότητα Εκπαιδευτή
Εισαγωγή στον Τουρισμό Υγείας & Ευεξίας - Φιλοσοφία του Spa Εισαγωγή στον τουρισμό / Ιατρικός Τουρισμός / Ιαματικός Τουρισμός / Εισαγωγή στη βιομηχανία των Spa / Νομικό πλαίσιο για την Ελλάδα 6 Τουριστικών Επαγγελμάτων / Οικονομολόγος
Ιστορική Αναδρομή – η Συσχέτιση καθώς και η εξέλιξη των Ιαματικών πηγών (Spa της Αρχαιότητας) με τα Σύγχρονα Spa / H Φιλοσοφία της Ευεξίας / Νους – Σώμα και Πνεύμα / Σύγχρονα είδη Spa / H Κουλτούρα της Ασίας / Αύρα, Chakras / Η Τελετουργία του Hammam 6 Φυσικοθεραπευτής / Τουριστικών Επαγγελμάτων
Χώροι και Υπηρεσίες Spa Αποτύπωση χώρων / Καταμερισμός χώρων / Σχεδιασμός (δωμάτια θεραπειών, χώροι υποδοχής, χώροι χαλάρωσης, πισίνα, γυμναστήριο κ.ά.) / Ηλεκτρομηχανολογικά / Επιλογή εξοπλισμού / Διακόσμηση / Χρώματα / Υλικά / Φωτορεαλισμός / Yδρομασάζ, σάουνα, χαμάμ / Ειδικές κατασκευές / Φωτισμός / Κλιματισμός / Το ταξίδι στο Spa (Spa Tour) – Άγγιγμα, Αναπνοή και Άρωμα / Θεραπείες Προσώπου – Σώματος / Βασικά βήματα των Θεραπειών / Διαδικασίες – Πρωτόκολλο μετά τις Θεραπείες / Διατροφή στο Spa 6 Φυσικοθεραπευτής / Τουριστικών Επαγγελμάτων
Θεραπείες Spa Μασάζ με βεντούζες / Μασάζ με πουγκιά- βοτανοθεραπεία / Μασάζ με πέτρες - λιθοθεραπεία (hot & cold stones) 6 Φυσικοθεραπευτής / Τουριστικών Επαγγελμάτων
Θεραπείες Spa Κλασικό μασάζ / Αρωματοθεραπεία / Αντιγηραντικό Μασάζ Προσώπου 6 Φυσικοθεραπευτής / Τουριστικών Επαγγελμάτων
Θεραπεία κυτταρίτιδας / Μάλαξη κεφαλής / Πιεσοθεραπεία / Ηχομάλαξη-χρωματοθεραπεία 6 Φυσικοθεραπευτής / Τουριστικών Επαγγελμάτων
Μενού Spa Spa Menu τι είναι; – Ορισμός / Σύγχρονες τάσεις spa menu / Τύποι και παραδείγματα spa menu / Ονοματολογία και κείμενα υπηρεσιών / Signature Θεραπείες – χρησιμότητα – παραδείγματα / Επιλογή προϊόντων – συστατικών / Εκπαίδευση ανθρώπινου δυναμικού στο spa menu / Οικονομική μελέτη spa menu – τιμολόγηση 6 Τουριστικών Επαγγελμάτων
Προσωπική υγεία και φυσική κατάσταση Συμπεριφορές και πρακτικές για την προσωπική μας υγεία / Ψυχολογική και κοινωνική υγεία / Stress management / Τρόποι βελτίωσης φυσικής κατάστασης και σωματικής ευεξίας 3 Φυσικοθεραπευτής / Τουριστικών Επαγγελμάτων
Εισαγωγή στις λειτουργίες Τουρισμού, φιλοξενίας και SPA Βασικές ικανότητες διαχείρισης και λειτουργίας ενός επικερδούς SPA / Ανασκόπηση της αγοράς / Αναλύσεις ανταγωνιστικότητας / Στατιστικά στοιχεία της τρέχουσας βιομηχανίας 3 Τουριστικών Επαγγελμάτων / Οικονομολόγος
Διοίκηση Ξενοδοχειακών Μονάδων και Spa Μάρκετινγκ Αρχές Διοίκησης Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων / Ανάλυση και Τμηματοποίηση ξενοδοχειακών μονάδων, Υποδοχή Πελατών / Αρχές ανάπτυξης ενός στρατηγικού σχεδίου marketing / Αρχές branding, προτάσεις πωλήσεων και εφαρμογές στην αγορά. 6 Τουριστικών Επαγγελμάτων / Οικονομολόγος
Πωλήσεις στο Spa Ποια είναι η φιλοσοφία πωλήσεων στο Spa / Διαφορά πώλησης – Επικοινωνίας υπηρεσιών στο Spa / Γιατί πουλάμε σε πελάτες στο Spa / Ποια είναι τα είδη των πωλήσεων στο Spa / Που γίνεται η πώληση στο Spa 6 Τουριστικών Επαγγελμάτων / Οικονομολόγος
Ποιοτική Εξυπηρέτηση Πελατών Spa - Προσφορές Spa Ξενάγηση στο Spa – Πώς γίνεται το κατάλληλο spa tour στον πελάτη / Διαδικασίες και πρωτόκολλα: Το ιστορικό του πελάτη – Ανάλυση των στοιχείων που μας δίνει – πώς τα χρησιμοποιούμε / Η γλώσσα του σώματος / τόνος φωνής και οι κατάλληλες λέξεις / Είδη Πελατών στο spa (διαφορετικές κουλτούρες – συνήθειες) / VIP πελάτες / Η προσφορά σαν έννοια – ανάλυση της / Προσφορά και πως δρα στην ψυχολογία του πελάτη spa / Διαχωρισμός προσφοράς και δώρου / Προσφορά και αύξηση των πωλήσεων μας (Στοχευμένη προσφορά) / Διαχωρισμός προσφορών που αφορούν τις υπηρεσίες από προσφορές που αφορούν αγαθά / Σύνδεση της προσφοράς με στόχο επιλογής – (οικονομικός, αύξηση πελατολογίου – επικοινωνία νέου προϊόντος – προϊόντα σε stock) / Περίοδος που δημιουργούμε τις προσφορές και περίοδος που τις επικοινωνούμε / Σύνδεση προσφορά και χώρου χρόνου στο Spa / Είδη πακέτων προσφορών υπηρεσιών και προϊόντων 6 Τουριστικών Επαγγελμάτων
Ποιοτική Εξυπηρέτηση Πελατών και Διαχείριση αφοσίωσης πελατών στη Spa βιομηχανία Ορισμός του ποιοτικού service πελατών / Κόστος εξυπηρέτησης και η σύνδεση του με το κέρδος. / Μυστικά από τους καλύτερους του είδους στην βιομηχανία του τουρισμού (προσωπικές μαρτυρίες) / Αντιμετώπιση Απαιτητικών Πελατών / Ποιοτική Εξυπηρέτηση πελατών και Διαχείριση Παραπόνων 6 Οικονομολόγος
Βασικές αρχές ανθρώπινων πόρων και "στρατολόγηση" Τεχνικές Ανθρωπίνων Πόρων σε ένα spa περιβάλλον / Στρατολόγηση προσωπικού, συμβουλευτική και εκπαίδευση / Διαδικασία και πρακτικές προσλήψεων / Σημασία της κατάληλλης στελέχωσης / Εργαλεία δημιουργικών μεθόδων 6 Οικονομολόγος
ΤΠΕ και Social Media στον χώρο των Spa ΤΠΕ στον Τουρισμό & Σύγχρονα Συστήματα Online Κρατήσεων / Διαδικτυακή Προβολή, Social Media και Δημόσιες Σχέσεις 6 Πληροφορικός
ΤΠΕ και Social Media στον χώρο των Spa Hotel and spa software 6 Τουριστικών Επαγγελμάτων
Τεχνικές εύρεσης εργασίας Τεχνικές εύρεσης εργασίας 3 Ανθρωπιστικών Επιστημών / Οικονομολόγος
Βασικές Αρχές Εργατικού Δικαίου Βασικές Αρχές Εργατικού Δικαίου 3 Νομικός / Οικονομολόγος
Υγιεινή και ασφάλεια Υγιεινή και ασφάλεια 4 Μηχανικός

Απαιτούμενα προσόντα :

Η κατάρτιση πραγματοποιείται από εκπαιδευτές ενηλίκων, οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π (πρώην ΕΚΕΠΙΣ).

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

  1. Πτυχία
  2. Πιστοποιητικό Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π
  3. Βιογραφικό σημείωμα
  4. Επαγγελματική ή/και εκπαιδευτική εμπειρία (η οποία αποδεικνύεται με βεβαιώσεις εργοδοτών/ασφαλιστικού φορέα, βεβαιώσεις εκπαιδευτικής εμπειρίας από τα αντίστοιχα ιδρύματα /δομές, Τ.Π.Υ ή Α.Π.Υ) που θα αξιολογηθούν ως εξής:

Αμοιβές εκπαιδευτών

Η αμοιβή εκπαιδευτών ανά ώρα ανέρχεται στα 17 ευρώ μεικτά συμπεριλαμβανομένων όλων των νόμιμων κρατήσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές μπορούν να υποβάλλουν τη συνημμένη αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είτε στα γραφεία του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.2. τέρμα Ομονοίας (πρώην κτήριο ΔΕΣΕ) από τις 09:00 έως τις 14:00 Δευτέρα –Παρασκευή από 23/04/2018 έως 27/04/2018.

Θα αξιολογηθεί επίσης η δυνατότητα από πλευράς χρόνου και επαγγελματικών υποχρεώσεων να συνεισφέρουν στην καλύτερη υλοποίηση των προγραμμάτων.

Τα μαθήματα θα υλοποιούνται πρωινές ώρες στο παράρτημα του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.2. στο Σιδηρόκαστρο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.2. Π.Κ.Μ.

Συνημμένα :

1. Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευτή (σε μορφή doc)

2. Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευτή (σε μορφή pdf)


Για να δείτε την ανακοίνωση σε μορφή pdf πατήστε εδώ

Σέρρες, 28/03/2018

Αρ. Πρωτ.    6157

Ανακοίνωση σύναψης συμβάσεων έργου με εκπαιδευτές στο πλαίσιο της δράσης κατάρτισης ωφελουμένων της Πράξης

«ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΕ 17 ΔΗΜΟΥΣ ΘΥΛΑΚΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΓΙΑ 3.494 ΘΕΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (Β ΚΥΚΛΟΣ)»

Το  ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ –ΠΕ ΣΕΡΡΩΝ 

ανακοινώνει, την πρόθεση σύναψης συμβάσεων έργου με εκπαιδευτές, με στόχο την υλοποίηση ενός προγράμματος κατάρτισης στην κεντρική δομή Σερρών και ενός στο παράρτημα Σιδηροκάστρου, με τίτλους: «ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Ι». Μετά τη λήξη της κατάρτισης οι ωφελούμενοι θα συμμετέχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων.

                                                                                                             

Οι εκπαιδευτικές ενότητες που πρόκειται να αναπτυχθούν στα προγράμματα κατάρτισης παρουσιάζονται στον ακόλουθο πίνακα:

Θεματικές Ενότητες  

Υγεία και Ασφάλεια στην εργασία

10 ώρες

Βασικές Αρχές Εργατικού Δικαίου

Τεχνικές Σύνταξης βιογραφικού, ανάπτυξη προσωπικής στρατηγικής, επαγγελματικός προσανατολισμός, τρόποι εξεύρεσης εργασίας, προσομοίωση συνέντευξης με τον εργοδότη, κ.ά.

Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

20 ώρες

Επεξεργασία Εγγράφου - Word

90 ώρες

Υπολογιστικά Φύλλα - Excel

Πλοήγηση στον Ιστό και Επικοινωνία – Browserκαι Outlook(Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης – SocialMedia, Ψηφιακή Πρόσβαση σε Δημόσιες Υπηρεσίες και Portals (π.χ. ΟΑΕΔ, Taxisnet, ΙΚΑ, ΕΡΓΑΝΗ, Ermis, κ.ά.)

Τα τελικά ωρολόγια προγράμματα θα διαμορφωθούν μετά και τη δυνατότητα δήλωσής τους στην ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου.

Απαιτούμενα προσόντα  :

Η κατάρτιση πραγματοποιείται από Εκπαιδευτές Ενηλίκων με πιστοποιημένη εκπαιδευτική επάρκεια που είναι ενταγμένοι στο Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ, βάσει της Υπουργικής Απόφασης με αριθμ. ΓΠ/20082 (ΦΕΚ 2844/23.10.2012) με θέμα "Σύστημα Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της μη-τυπικής εκπαίδευσης" και από εγγεγραμμένους στο Εισαγωγικό Μητρώο Α’ Εκπαιδευτών του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π (πρώην ΕΚΕΠΙΣ) σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. 113616/9.11.2006 (ΦΕΚ 1700/Β 21.11.2006).).

 Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

  1. Πτυχία
  2. Πιστοποιητικό Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π
  3. Βιογραφικό σημείωμα
  4. Επαγγελματική ή/και εκπαιδευτική εμπειρία (η οποία αποδεικνύεται με βεβαιώσεις εργοδοτών/ασφαλιστικού φορέα, βεβαιώσεις εκπαιδευτικής εμπειρίας από τα αντίστοιχα ιδρύματα /δομές, Τ.Π.Υ ή Α.Π.Υ) που θα αξιολογηθούν ως εξής:
Επίπεδο εμπειρίας Εκπαιδευτές κάτοχοι ή απόφοιτοι Επαγγελματική εμπειρία
Α Μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών Τουλάχιστον 5 χρόνων
Β Μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών Από 3 έως 5 χρόνια
Πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Τουλάχιστον 5 χρόνων
  Τουλάχιστον 10 χρόνων σε θέματα Επικοινωνίας και Πολιτισμού
Γ Μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών Μέχρι 3 χρόνια
Πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Από 3 έως 5 χρόνια

 

Αμοιβές εκπαιδευτών

Η αμοιβή εκπαιδευτών ανά ώρα ανέρχεται στα 17 ευρώ. Στην αμοιβή συμπεριλαμβάνονται όλες οι νόμιμες φορολογικές και ασφαλιστικές κρατήσεις (ΕΦΚΑ) σύμφωνα και με τον νέο νόμο 4387/12-5-2016 .

Οι ενδιαφερόμενοι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές μπορούν να υποβάλλουν τη συνημμένη αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στα γραφεία του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.2. τέρμα Ομονοίας (πρώην κτήριο ΔΕΣΕ) ή στην οδό Υψηλάντου 4, 3ος όροφος, από 28/03/2018 έως 02/04/2018, 09:00 έως 14:00 και ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή.

Θα αξιολογηθεί επίσης η  δυνατότητα από πλευράς χρόνου και επαγγελματικών υποχρεώσεων για να συνεισφέρουν στην καλύτερη υλοποίηση των προγραμμάτων.

Παναγιώτης Σπυρόπουλος

Ο Πρόεδρος Κε.Δι.Βι.Μ.2

Συνημμένα :

  1. Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευτή (σε μορφή docx)
  2. Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευτή (σε μορφή pdf)

Για να δείτε την ανακοίνωση σε μορφή PDF, πατήστε εδώ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ

ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ:

«HOSPITALITY AND CATERING»

Σήμερα στις 20/02/2018, στα γραφεία του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.2. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έγινε η επιλογή των εκπαιδευτών για την υλοποίηση προγράμματος κατάρτισης με τα εξής χαρακτηριστικά:

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ BORDERLESS CULTURE
ΔΡΑΣΗ 4.7.2
ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΟΣ 1
ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ HOSPITALITY AND   CATERING
ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΙ 10
ΩΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 65
ΦΟΡΕΑΣΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ2   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΕΡΡΕΣ, ΤΕΡΜΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ, (Πρώην κτίριο ΔΕΣΕ)

 

Η διαδικασία επιλογής των εκπαιδευτών έγινε ως εξής:

Με ευθύνη του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.2., αναρτήθηκε στις 06/02/2018 στην ιστοσελίδα του και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο εκπαιδευτή που πληρούσε τα ελάχιστα απαιτούμενα προσόντα να υποβάλλει αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέχρι τις 16/02/2018.

Αφού διαπιστώθηκε ότι κατατέθηκαν συνολικά 4 αιτήσεις υποψηφίων εκπαιδευτών, η επιτροπή προχώρησε στην εξέταση τους.

Από τον σχετικό έλεγχο προέκυψε ότι οι υποψήφιοι εκπαιδευτές είναι:

Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
1 ΑΡΑΠΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΟΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΠΑΛΗΣΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΑΝΔΡΕΑΝΝΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

Η Επιτροπή που συγκροτήθηκε για την επιλογή των εκπαιδευτών απαρτίστηκε από τους κάτωθι:

  1. Σπυρόπουλο Παναγιώτη – ως Πρόεδρο της Επιτροπής – Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.2.
  2. Αραπάκη Γεώργιο – ως Μέλος- Διευθυντής ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.2.
  3. Μαγγανάρη Στεργιανή - ως Μέλος- Γραμματέας ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.2.

Η επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη της τα δικαιολογητικά που κατέθεσαν οι υποψήφιοι και τους περιορισμούς της προκήρυξης ενέκρινε σε πρώτη φάση όλες τις αιτήσεις.

Μετά από επικοινωνία με τους υποψήφιους εκπαιδευτές και με βάση τη διαθεσιμότητά τους έγινε η τελική επιλογή και κατανομή των ωρών, όπως παρουσιάζεται στo ωρολόγιο πρόγραμμα που ακολουθεί ως παράρτημα.

Υπογραφές

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ «HOSPITALITY AND CATERING»
ΗΜ/ΝΙΑ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ - ΛΗΞΗΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΩΡΕΣ
26/02/2018 15:00-21:00 Δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής ΑΡΑΠΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 6
28/02/2018 12:30-18:30 Catering: Οργάνωση και Λειτουργία Επισιτιστικής Μονάδας ΠΑΛΗΣΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 6
07/03/2018 12:30-18:30 Catering: Τοπική κουζίνα ΠΑΛΗΣΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 6
12/03/2018 09:00-15:00 Hospitality: Οργάνωση και Διοίκηση Ξενοδοχειακών Μονάδων - Hotel Management ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΑΝΔΡΕΑΝΝΑ 6
21/03/2018 12:30-18:30 Οινολογία ΠΑΛΗΣΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 6
26/03/2018 09:00-15:00 Hospitality: Οικονομική Διαχείριση Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Μονάδων ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΑΝΔΡΕΑΝΝΑ 6
28/03/2018 09:00-15:00 Προβολή και μάρκετινγκ τουριστικού προϊόντος ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΑΝΔΡΕΑΝΝΑ 6
02/04/2018 15:00-21:00 Υγιεινή και ασφάλεια στο χώρο εργασίας σε επισιτιστικές και ξενοδοχειακές μονάδες ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 6
04/04/2018 15:00-18:00 ΤΠΕ στον Τουρισμό & Σύγχρονα Συστήματα Online Κρατήσεων ΑΡΑΠΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 3
18:00-20:00 Αξιολόγηση 2
ΣΥΝΟΛΟ 65

 


Για να δείτε την ανακοίνωση σε μορφή PDF, πατήστε εδώ

flags

diaugeia

ΕΣΠΑ 2014-2020

LogoEKT EYE