Συμβουλευτική

e-Counseling

e-Learning

trainee 265x200

Photo album

/main/main/main/main/main/main/main/main/main/main/main/main/main/main/main/main/main/main/main/main/main/main/main/main/main/main
Διαφημιστικό Κε.Δι.Βι.Μ 2 ΠΚΜ
Διαφημιστικό PARK

https://www.facebook.com/kekpkm

Εξωτερικά νέα

 simaekepisGR-BG 07-13

 

 

Δελτίο τύπου:

Λειτουργία γραφείων HURMA- χώρων συμβουλευτικής

 

 simaekepisGR-BG 07-13

ΚΕΚ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας - Περιφερειακής Ενότητας Σερρών ΑΕ

Κεντρική δομή

ΜΕΛΕΝΙΚΙΤΣΙ ΣΕΡΡΩΝ

ΤΗΛ 2321099207

ΦΑΞ 2321051861

Γραφεία Επικοινωνίας & Ενημέρωσης

Σέρρες, Υψηλάντου 4 3ος Όροφος

ΤΗΛ 2321023640

ΦΑΧ 2321051861 ΚΩΔ ΕΚΕΠΙΣ 1210938

Website : www.kekpkm.gr

E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


 

 

 


 

Δελτίο τύπου:

Λειτουργία γραφείων HURMA- χώρων συμβουλευτικής

Το ΚΕΚ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σερρών στο πλαίσιο της δράσης 3.2. «Υπηρεσίες Συμβουλευτικής» του έργου με τίτλο “INTERREGIONAL MANAGEMENT OF HUMAN RESOURCES” και ακρωνύμιο HURMA που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγαρία 2007 -2013, ανακοινώνει την έναρξη της λειτουργίας των γραφείων διαχείρισης των ανθρώπινων πόρων στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και Περιφέρειας Blagoevgrad.

 

Αντικείμενα του έργου:

Μέσα από την συνεργασία των δυο γραφείων επιδιώκεται η καταγραφή, η ενημέρωση, η πληροφόρηση και η συμβουλευτική ανέργων οι οποίοι θα θέλουν να δραστηριοποιηθούν στις επιλέξιμες περιοχές του σχεδίου (Νομός Σερρών – Περιφέρεια Blagoevgrad ).

Οι άνεργοι της περιοχής θα μπορούν να ενημερώνονται :

 • για ευκαιρίες εργασίας στην περιοχή του Blagoevgrad
 • για εργασιακά δικαιώματα
 • για νομικά θέματα
 • για ευρωπαϊκά προγράμματα

Επιπλέον, θα μπορούν να καταθέτουν τα βιογραφικά τους στην βάση δεδομένων των δυο γραφείων και θα καταγράφονται στοιχεία όπως αντικειμένου εργασίας και επιθυμία τόπου.

 

Παράλληλα, οι επιχειρηματίες της περιοχής θα μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες σε θέματα όπως :

 • Επενδυτικά σχεδία και ευρωπαϊκά προγράμματα
 • Αναπτυξιακούς νόμους των δυο χωρών  
 • Νομικές διαδικασίες και κόστος έναρξης μιας επιχείρησης
 • Ανάπτυξη πιθανών συνεργασιών μεταξύ εταιριών των δυο πλευρών
 • Δικτύωσης μεταξύ       επιχειρήσεων
 • Εύρεση προσωπικού Ελλήνων ή Βουλγάρων μέσω της βάσης δεδομένων στην οποία θα μπορούν να έχουν πρόσβαση υποψήφιοι εργοδότες και των δυο χωρών
 • Διαδικασίες εξεύρεσης αντιπροσώπων και πωλητών.

 

       Ακόμη, οι χώροι αυτοί θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους επιχειρηματίες της    περιοχής :

 • ως χώροι συνέντευξης για εξεύρεση προσωπικού
 • ως εκθετήριο στον οποίο θα μπορούν να εκθέτουν τα προϊόντα τους, είτε φυλλάδια με τα προϊόντα τους ή τις υπηρεσίες τους με σκοπό την αύξηση των εξαγωγών και την τόνωση της εποχιακής απασχόλησης και στις δυο πλευρές .

 

Απώτερος σκοπός του δικτύου των δυο γραφείων είναι :

 • Η ενίσχυση και αναβάθμιση του ενεργού ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής, δεδομένου ότι αποτελεί έναν από τους πιο πολύτιμους πόρους στην διασυνοριακή περιοχή για την προώθηση και την ενίσχυση των οικονομικών δραστηριοτήτων.
 • Η προετοιμασία της διασυνοριακής περιοχής για τις ανάγκες της ανοικτής αγοράς εργασίας, ώστε να συμβάλει στη δημιουργία ενός πλαισίου για τη διαχείριση και την υποστήριξη του μετακινούμενου εργατικού δυναμικού-ανεξάρτητα από τη χώρα καταγωγής του- και την εκμετάλλευση των μελλοντικών ευκαιριών.
 • Επιπλέον στόχος της διασυνοριακής συνεργασίας είναι να επεξεργαστεί και να βρει αποτελεσματικές λύσεις σε κοινά προβλήματα.

 

Επίσης στο πλαίσιο της δράσης πρόκειται να υλοποιηθεί συμβουλευτική 50 ανέργων με στόχο την ενδυνάμωση τους και την ολοκληρωμένη υποστήριξή τους μέσω 20 συνεδριών οι οποίες θα γίνονται σε ομαδικό ή ατομικό επίπεδο, (ατομικές και ομαδικές συνεδρίες) και θα στοχεύουν στην ενδυνάμωση του ατόμου, καθώς και στην προετοιμασία για την ένταξή του στην αγορά εργασίας.

Οι ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια ατομικών και ομαδικών συνεδριών θα είναι: η συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη, ο εξειδικευμένος επαγγελματικός προσανατολισμός, καθώς και περαιτέρω καλλιέργεια και ανάπτυξη τυχόν υφισταμένων επαγγελματικών δεξιοτήτων, η διερεύνηση των ικανοτήτων, δεξιοτήτων, κλίσεων και ενδιαφερόντων των χρηστών, η πληροφόρηση για θεσμικά, εργασιακά καθώς και νομικής μορφής θέματα Ελλάδας – Βουλγαρίας , οι τεχνικές ανεύρεσης εργασίας, η σύνταξη βιογραφικού, η παρουσίαση εαυτού, η προετοιμασία για συνέντευξη με τον εργοδότη, η υποστήριξη της επιχειρηματικότητας στη διασυνοριακή περιοχή (βοήθεια στην εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου για τη δημιουργία επιχειρήσεων), η παρακολούθηση των ωφελούμενων τόσο, κατά τη διάρκεια του σχεδίου, όσο και κατά τη διάρκεια ένταξής τους στην αγορά εργασίας.

 

Το γραφείο των Σερρών, θα στεγάζεται στο κτήριο της πρώην ΔΕΣΕ, που βρίσκεται στο Τέρμα Ομόνοιας. Ενώ μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακαινίσεις των χώρων της μόνιμης στέγασης του στεγάζεται προσωρινά στα γραφεία ενημέρωσης του ΚΕΚ.

Το γραφείο της Βουλγαρίας που συστήθηκε από την Περιφέρεια του Blagoevgrad λειτουργεί και στεγάζεται ήδη στην πόλη του Blagoevgrad

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του γραφείου και της συμβουλευτικής θα παρέχονται στους ενδιαφερόμενους στα γραφεία του ΚΕΚ Υψηλάντου 4, 3ος όροφος τηλ. 2321023640 –2321051861 από τις 09:00 έως τις 13:00.

ΑΡΑΠΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

 

 

flags

diaugeia

ΕΣΠΑ 2014-2020

LogoEKT EYE